تهیه شیره انگور بدون خاک سفید به روش سنتی در خانه و بهداشتی

شیره انگور یا به اصطلاح دوشاب ماده ای است که با زحمت بسیار از میوه انگور و یا از کشمش گرفته می شود، این شیره خواص بسیار زیادی برای بدن انسان دارد و به عنوان یک مکمل خوراکی و تقویت کننده و حتی در زمینه درمانی و به عنوان بهبود دهنده بیماری ها نیز میتواند مورد استفاده قرار بگیرد. در ادامه با خواص بیشمار این ماده مقوی و طرز تهیه آن‌ آشنا می شویم:

آنچه در این مقاله می‌خوانید:

تهیه شیره انگور بدون خاک سفید به روش سنتی در خانه و بهداشتی

شیره انگور بدون خاک

شیره انگور بدون خاک دوشاب یا شیره انگور یک دسر بدون شکر است که طعم بسیار شیرین و لذیذی دارد و از جوشاندن انگور تهیه می شود تا شربت پخته شده به شکل یک توده ی غلیظ عسل مانند با رنگ تیره تبدیل شود؛ این ماده اثرات درمانی داشته و در طب سنتی جهت درمان سرفه و به عنوان یک آنتی بیوتیک طبیعی بکار برده میشود.

پیش از آنکه در مورد ویژگی‌های شیره انگور صحبت کنیم بهتر است نکاتی را در مورد میوه انگور بدانیم: این میوه در طول رسیدن کامل حاوی حدود ۶۵ الی ۸۵ درصد آب، ۱۵ تا ۲۵ درصد گلوکز و فروکتوز است که به راحتی توسط بدن انسان جذب می شود علاوه بر این انگور حاوی ویتامین هایی از جملهA, B2, B1, و…. اسیدهای آمینه و مواد معدنی است، همچنین مواد نیتروژن دار، استات، اترکمپلکس، موم و روغن که برای بدن انسان در دسترس و ضروری هستند.

قندهای موجود در انگور اثر ضد باکتریایی در برابر باکتری ها و میکرو ارگانیسم ها دارند و به بافت ها اجازه میدهند نیاز اکسیژن را برآورده کند. انگور مواد سمی که در روده و کبد وجود دارند را خنثی کرده و ادرار خون را کاهش می دهد و همچنین از تجمع املاح در بدن جلوگیری می کند. آمینو اسیدهایی که در انگور وجود دارند و باعث خوش طعم شدن آن می شوند برای سلامت بدن و همچنین حفظ سلامت آن مفید هستند.

خواص شیره انگور به شیر مادر بسیار نزدیک است بنابراین توصیه می‌شود که به کودکانی که دارای ناتوانی رشدی هستند آب انگور تازه داده شود؛ آب انگور همچنین باعث تنظیم شدن گردش خون و فشار خون میشود و طبیعی بودن آن را تضمین می کند ، انگور را می‌توان به عنوان یک عامل شفادهنده برای بیماریهای سنگ کلیه، مراحل اولیه سل، دردهای قلب، کلیه ،کبد ،کم خونی و همچنین مشکلات عصبی دانست. مصرف میوه و آب انگور در هنگام بیماری هایی مانند دیابت قندی ،زخم معده مزمن، اسهال مزمن و چاقی توصیه نمی شود. برگ های انگور نیز خاصیت ضدعفونی کنندگی، سرما زدگی ،سوزاک و التیام سریع زخم ها را دارند؛ دم کرده برگ و عصاره مایع را میتوان برای شستشوی گلو در زمان آنژین و شستشوی پوست در هنگام بیماری های پوستی استفاده کرد.

برگ انگور در گذشته به عنوان دارو برای درمان اسهال، درد دندان و شکم و خونریزی استفاده میشده ؛ دم کرده برگ انگور برای درمان سرفه خوب است و خلط را مایع میکند و به تنفس راحت تر کمک می‌کند همچنین اثر ضد میکروبی دارد و میکروب ها را در حفره دهان کاهش میدهد و باعث از بین رفتن بوی بد دهان شده و خطر پوسیدگی و التهاب دهان را به حداقل می رساند و به درمان لثه های حساس کمک می کند .

دم کرده برگ انگور در بیماری واریس نیز موثر است به این صورت که دیواره رگها را تقویت کرده و تورم پاها را کاهش میدهد، چای تهیه شده از برگ انگور نیز سرشار از آنتی اکسیدان است؛ همچنین این قسمت از میوه انگور برای پوست نیز بسیار مفید است و باعث جوان تر شدن، نرم شدن و کاهش منافذ پوست چرب می شود. یکی از مهمترین فراورده هایی که از این میوه پرفایده تهیه می شود دوشاب یا شیره انگور است:

شیره انگور در مقایسه با خود انگور کالری فوق العاده بالایی دارد و مصرف مقدار کمی از آن انرژی از دست رفته برای بدن را جبران میکند. این شربت حاصل از انگور بسیار خوشمزه حاوی ویتامین هایA,B, C و مواد معدنی مانند آهن، منیزیم، فسفر و کلسیم است. دوشاب در درمان بسیاری از بیماری‌ها مانند زردی، ضعف، دردهای روماتیسمی شریان ها و ورید ها نقش مفیدی دارد؛

فعالیت های کبد را تحریک کرده و به خون سازی کمک می کند. خوردن دوشاب با کمی پودر زعفران غم را برطرف می کند و برای خشم و ناراحتی های عصبی مفید است ؛ شیره انگور بسیار مغذی است و برای کسانی که در اثر بیماری یا جراحی طولانی‌مدت ضعیف شدند یا افرادی که بسیار لاغر هستند بسیار مفید است .ضعف عمومی بدن و ضعف اعضا را درمان کرده و بدن را تقویت می کند؛

یکی از موثرترین خواص دوشاب این است که باعث دفع اوره و برخی از اسیدهای غیر معمول بدن می‌شود در نتیجه باقی مانده غذا را در روده و معده تمیز میکند و به خون سازی کمک می کند . مصرف آن روی پوست باعث سفت شدن پوست شده و از پیری پوست جلوگیری می‌کند و همین دلیل است که انگور در بسیاری از محصولات آرایشی و بهداشتی استفاده میشود و برای درمان کک و مک نیز کاربرد دارد.

امروزه برای تهیه شیره انگور از دو روش اصلی سنتی و صنعتی استفاده می شود. در این روش ها ممکن است از ماده ای به نام خاک سفید استفاده شود که جهت اطمینان برای شیرین تر شدن شیره بکار می رود اما بدون استفاده از خاک سفید یا خاک مخصوص دوشاب هم میتوان به راحتی یک شیره انگور سالم و لذیذ تهیه کرد.

طرز تهیه شیره انگور خالص خانگی بدون استفاده از خاک سفید:

مواد مورد نیاز: حداقل 3 الی 4 کیلو انگور از نوع دلخواه

ابتدا انگور ها را از شاخه جدا کرده و به خوبی شستشو میدهید تا هرگونه آلودگی از روی آنها زدوده شود، سپس با استفاده از دستگاه آبمیوه گیری آب انگور ها را می گیرید؛ اگر در خانه دستگاه آبمیوه گیری ندارید می توانید انگورها را در یک کیسه ریخته و با فشار دست آب آنها را جدا کنید.

در مرحله بعد آب جدا شده از انگور ها را از یک صافی بسیار ریز یا یک پارچه مخصوص با منافذ خیلی ریزبا فشار دست رد می کنید تا اگر هنوز هم تکه های جامد یا باقی مانده های انگور در آن وجود دارد کاملا گرفته شود و یک آب انگور خالص برای تهیه شیره داشته باشید.

پس از آن آب انگور تصفیه شده را در یک قابلمه ریخته و روی حرارت ملایم رو به بالا قرار دهید و منتظر بمانید تا شروع به جوش زدن کند باید این نکته را مد نظر داشته باشید که آب انگور در ابتدای جوشیدن ممکن است سر برود پس باید با دقت کافی از این اتفاق جلوگیری کنید؛ پس از اینکه آب انگور به جوش آمد شروع به تولید کف میکند که می توانید با قاشق یا ملاقه کف های روی سطح آب انگور در حال جوش را بگیرید.

به همین ترتیب آب انگور را آنقدر روی حرارت بجوشانید تا شروع به غلیظ شدن کند این پروسه ممکن است حتی تا دو الی سه ساعت نیز طول بکشد، هر چند وقت یکبار نیز می توانید شیره انگور به دست آمده را هم بزنید و کف های روی سطح آن را بگیرید.

زمانی که با هم زدن متوجه شدید که شیره انگور مورد نظر به غلظت مناسب رسیده است آن را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید تا در دمای اتاق کاملا خنک شود، پس از خنک شدن مشاهده می کنید که شیره انگور غلیظ تر هم شده است پس از آن می توانید شیره انگور به دست آمده را در یک ظرف شیشه ای دربسته قرار داده و در دمای اتاق نگهداری کنید و آن را نوش جان کنید.

دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.

نظرتان را ثبت نمایید.

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.

تماس با ما