طرز تهیه شیره انگور عسگری طبیعی خانگی به روش آسان و کاربردی

طرز تهیه شیره انگور عسگری به صورت طبیعی و خانگی بسیار آسان بوده و هر فردی مبتدی نیز می تواند با حداقل امکانات اقدام به پخت این شیره بکنند و محصولی با کیفیت و مرغوب تهیه کنند و به دلیل خواص و ویتامین های فراوان می توان به عنوان یک میان وعده سالم از آن استفاده نمود.

آنچه در این مقاله می‌خوانید:

برای تهیه شیره انگور از انگور های مختلف باید به نکاتی توجه کرد تا بتوان محصولی با کیفیت تهیه کرد و به طور کلی تهیه شیره انگور به هر شیوه ای دارای فوت و فن های مختلفی می باشد و انگور عسگری دارای شیوه تولید بسیار آسانی می باشد.

طرز تهیه شیره انگور عسگری طبیعی خانگی به روش آسان و کاربردی

طرز تهیه شیره انگور عسگری طبیعی خانگی

طرز تهیه شیره انگور عسگری طبیعی خانگی شیره انگور عسگری بسیار شیرین بوده و غلظتی مناسب دارد و از آب این مدل انگور به دست می آید و دارای طبعی متعادل و گرم بوده به همین دلیل استفاده از آن در فصول سرد سال یعنی پاییز و زمستان بسیار سفارش شده است و انگور عسگری از شیرینی مناسبی برخوردار بوده به همین دلیل مناسب ترین گزینه برای تهیه شیره انگور به شمار می آید.

این انگور در خراسان و اردبیل کشت می شود و در صورتی که برای تهیه این شیره به روش سنتی اقدام شود از طعم و مزه فوق العاده ای برخوردار می باشد و البته تهیه شیره به این روش بسیار پر زحمت و وقت گیر است و به طبع هرچه انگور از کیفیت بالاتری برخوردار باشد شیره ای که از آن تهیه می شود خوش طعم تر می باشد.

به این نکته نی بایست توجه داشت که انگور های مختلف دارای شیره های مختلفی می باشند و از غلظت های متفاوتی نیز برخور دارند و شیره انگور عسگری از غلظت بالایی برخوردار می باشد و در ضمن رنگ تیره نیز دارد این محصول از خواص دارویی و درمانی بسیار بالایی برخوردار بوده به همین دلیل در طب سنتی نیز به استفاده از آن تاکید شده است.

به طور معمول از هر پنج کیلو انگور عسگری یک کیلو شیره به دست می آید و باید به میزان یک هشتم از وزن کل انگور به آن خاک سفید مخصوص شیره اضافه شود، در ابتدا باید انگور ها شسته شود و دانه آن را خارج کنیم سپس باید آب آن را گرفته برای این کار می توان از آبمیوه گیری و یا گوشت کوب برقی استفاده کرد ولی در حجم های وسیع برای تولید شیره انگور آن را در کیسه هایی تمیز ریخته و با چکمه لگد می کنند.

آب به دست آمده را باید از صافی رد کنیم تا مواد معلق موجود در آن گرفته شود و سپس در ظرفی مناسب روی حرارت قرار میدهیم پس از این که در اطراف آب انگور حباب هایی ریز به وجود آمد نشان از نزدیک شدن آن به نقطه جوش می باشد که باید در این لحظه فورا به آن خاک سفید اضافه نمود و مدام باسد کف های سفید از روی آن گرفته شود و پس از این که نزدیک به چهار بار کف ها گرفته شد شیره به غلظت مناسب خود رسیده و باسد حرارت را خاموش کرد و باید نزدیک به ۱۲ ساعت بدون حرکت در مکانی قرار داده شو تا خاک آن ته نشین شود.

اگر در طی این مدت زمان بر روی شیره کف جمع شده بود باید کف ها را جدا کرد و سپس شیره را به ظرف هایی مناسب انتقال داد وقتی به مخلوط خاک و شیره ته قابلمه رسیدیم باید حجم باقی مانده را به درون کیسه ای نخی انتقال دهیم و بر روی آن سنگی بگذاریم تا شیره خالص از آن خارج شود سپس دوباره شیره جدا شده را می جوشانیم و باسد به غلظت مناسب برسد.

در این مرحله نیز شیره کف می کند و باید کف جدا شود و در این مرحله شیره ممکن است سر برود به همین دلیل باید به آرامی هم بزنیم و حرارت باید ملایم باشد پس از این که مدت زمان کافی روی حرارت بود زیر آن را خاموش نموده و پس از سرد شدن در ظروف مناسبی می ریزیم.

باید توجه داشت که حتما به شیره خاک مخصوص اضافه شود زیرا از حرام شدن آن جلوگیری نموده و در ضمن موجب می شود که بسیار شفاف تر نیز شود البته باسد خاک مخصوص را قبل از استفاده به مقدار لازم حرارت دهیم و یا جلوی آفتاب قرار دهیم که موجب گل آلود شدن شیره انگور نشود البته خاک مخصوص در صورتی که از مراکز فروش آن تهیه شود کاملا آماده است و نیازی به این کار ندارد.

در صورتی که شیره انگور در ظرف های رویی تهیه شود از قوام بیشتری برخوردار می شود ولی که در هنگام پخت از شیره جدا می شود نیز بسیار خوش طعم است و می توان به صورت جداگانه از آن استفاده نمود و دلیل جدا کردن کف جلوگیری از کدر شدن شیره می باشد.

و شیره انگور خوش طعم و با کیفیت محصولی است که دارای طعمی خوب و بدون سوختگی بوده و ظاهری شفاف نیز داشته باشد و از غلظت بالا و متناسبی نیز برخوردار باشد البته پس از تولید باید در جای سرد از آن نگهداری کرد.

خاکی که برای تهیه شیره انگور از آن استفاده می شود از آهک و ترکیبات معدنی می باشد و در دامنه کوه های خاصی این خاک یافت می شود در صورتی که به صورت صنعتی شیره تولید شود از تجهیزات و ماشین آلات مخصوصی استفاده می شود که روند تولید را آسان تر نموده شیره ای با کیفیت تر و شفاف تر نیز تولید می شود زیرا حرارت کنترل شده تر می باشد.

در برخی موارد مشاهده می شود که شیره شکرک می زند و دلیل این امر خاک مخصوصی است که در فرآیند تولید به کار رفته است و در صورت شکرک زدن نشان نی دهد که شیره کاملا طبیعی و خالص است و در صورت شکرک زدن رنگ آن مقداری نیز تغییر می کند و در صورتی که مقداری هم بزنیم موجب می شود که به صورت اولیه باز گردد البته اگر در جایی گرم نیز قرار دهیم شکرک از بین می رود.

اگر شیره ترش شود یا کپک بزند نشان دهنده این موضوع است که غلظت مناسبی نداشته است از شیره نی توان برای صبحانه و میان وعده استفاده کرد البته تهیه کیک و هم چنین حلوا نیز از شیره امکان پذیر می باشد که در این صورت می توان از عوارض قند و شکر در امان ماند.

دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.

نظرتان را ثبت نمایید.

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.

تماس با ما