سرکه خانگی انگور که کاملا طبیعی و ارگانیک تهیه شده باشد، برای بدن بسیار مفید بوده و درمان بسیاری از بیماری ها می باشد. شما برای تهیه ترشی خانگی و خیار شور، می توانید از سرکه انگور خانگی طبیعی بدون مخمر به روش سنتی استفاده کنید؛ که تا حد زیادی ضررهای ترشی کاهش می دهد. البته سرکه خانگی را تنها برای تهیه و تولید ترشی بکار نمی برند، بلکه از سرکه به عنوان یک چاشنی غذا و تهیه سکنجبین مورد مصرف قرار می گیرد. طرز تهیه سرکه انگور بسیار ساده و راحت می باشد، هر کسی در منزل می توانند به راحتی این ماده غذایی ارزشمند را درست کند. در طب سنتی و در طب اسلامی از سرکه انگور با کیفیت و مرغوب خانگی طبیعی که به روش سنتی تولید می شود، به عنوان داروی گیاهی استفاده می کنند. از آنجایی که تهیه سرکه خانگی به روش انجام می شود که هیچ کدام از ویتامین های انگور از بین نمی رود! بنابراین مورد توجه بسیاری از مصرف کنندگان قرار گرفته و جایگزین مناسبی برای سرکه های صنعتی می باشد. در زیر به طور کامل طرز تهیه آن را توضیح خواهیم داد.
طرز تهیه سرکه انگور خانگی طبیعی
بانوان گرامی برای تهیه سرکه انگور بهتر است، سرکه انگور خانگی طبیعی که به روش سنتی تولید می شود؛ را جایگزین سرکه های نامرغوب به صنعتی کنند. طرز تهیه سرکه انگور درجه یک خانگی طبیعی بدون مخمر به روش سنتی اسلامی کاملا آسان بوده و بسیار کم هزینه می باشد. بطور معمول سرکه انگور را با روش تخمیر تهیه می کنند، ولی بهتر است این ماده غذایی بصورت سنتی و اسلامی بطور طبیعی و بدون تخمیر تهیه کرد.
برای تهیه سرکه انگور، شما می توانید از انگور سیاه، انگور قرمز و زرد استفاده کنید، هیچ مانعی در انتخاب نوع انگور وجود ندارد. منتها در انتخاب انگور دقت داشته باشید،که انگور های کاملاً رسیده و شیرین را انتخاب کنید. بهترین گزینه برای تهیه سرکه انگور بدون تحمیل تهیه انگول شیرین میباشد. استفاده از انگور شیرین نه تنها باعث میشود تا سرکه به دست آمده بسیار مرغوب و باکیفیت باشد، بلکه فواید بسیار زیادی نیز برای بدن خواهد داشت؛ که در ادامه به آن خواهیم پرداخت. البته ابتدا به نحوه تهیه سرکه انگور خانگی میپردازیم.
مواد لازم که برای سرکه انگور لازم داریم ما برای یک کیلوگرم انگور آن را توضیح می دهیم. شما بر حسب اینکه چند کیلوگرم انگور می خواهید به کار ببندید میزان مواد را نیز تغییر دهید. درواقع شما به ازای یک کیلوگرم انگور به ۱۵۰ گرم آب احتیاج دارید. بعد از تهیه انگور آنها را کاملاً شسته و آب شان را بگیرید. انگور ها را دانه کرده و از خوشه جدا کنید. انگور شسته و آماده شده را با آب مخلوط کنید. آنها را در ظرف تمیزی بریزید، که گنجایش ان دو برابر انگور و آب باشد. در مرحله اول درب ظرف را نیمه باز بگذارید، یکی از مهم ترین نکات همین درب نیمه باز می باشد، تا جریان هوا درون ظرف امکان پذیر باشد. بعد از مدتی حشره های ریزی را در اطراف ظرف آب و انگور مشاهده خواهید کرد! این حشره های ریز کمک زیادی به تحمیل سرکه می کنند.
در مرحله دوم بعد از گذشتن یک هفته انگور ها را زیر و رو کنید. سعی کنید دمای محیط را متعادل کنید. اگر دما زیاد سرد باشد، مدت زمان طولانی تری احتیاج دارید تا سرکه را به دست بیاورید. اگر دما خیلی بالا وگرم باشد، ممکن است سرکه به دست آمده کیفیت خوبی نداشته، یا اصلا خروجی نداشته باشید. هوا معتدل رو به گرم بهترین گزینه است، بعد از سی روز متوجه خواهید شد، انگور ها ته نشین شده و روی آن کپک و کف وجود دارد. در این مرحله به رنگ نیز دقت کنید. اگر کف به رنگ روشن باشد، یعنی شما موفق شدید یک سرکه ناب خانگی تولید کنید! اگر رنگ کف قهوه ای تیره و تند باشد، متاسفانه شما به نتیجه خوبی نرسید و دیگر این محلول به دردتان نمی خورد.
مرحله آخر، معمولاً دو ماه طول میکشد تا سرکه انگور خانگی شما به دست بیاید. بعد از ۷۰ روز تقریباً، انگورها را از صافی عبور داده و آب آن را در ظرف شیشه ای بریزید. خوب است این محلول را در سایه نگهداری کنید. برای نگهداری انگور خانگی که بهتر است از ظروف شیشه ای استفاده کنید، استفاده از ظروف پلاستیکی باعث می شود تا مواد مضر وارد سرکه خانگی شده و اثرات نامطلوبی به همراه دارد.
طرز تهیه سرکه انگور بدون مخمر به روش سنتی
در قسمت بالا به طور کامل طرز تهیه سرکه انگور درجه یک و باکیفیت بدون مخمر به روش سنتی را توضیح دادیم. البته چند نکته و فوت و فن مهم نیز وجود دارد که می خواهیم به آنها هم بپردازیم. همانطور که اشاره کردیم بهترین دما برای تهیه سرکه انگور معتدل رو به گرم می باشد. اگر بخواهیم آن را به صورت علمی بگوییم ۲۵ درجه مناسب برای این عملکرد است. فرام.س نشود از ظروف پلاستیکی برای تهیه سرکه استفاده نکنید. به خاطر فعل و انفعالاتی که سرکه انجام می دهد، باید از ظروف شیشه ای تمیز برای آماده سازی و نگهداری سرکه برای طولانی مدت استفاده کرد.
نکته بعدی این است که حتماً از انگور شیرین استفاده کنید، هرچه شیرینی انگور بیشتر باشد، به همان اندازه سرکه خانگی با کیفیت تری خواهید داشت. نکته بعدی این است که رنگ سرکه کاملا شبیه به رنگ انگور شما خواهد بود یعنی انگور سیاه، سرکه سیاه؛ انگور قرمز، سرکه قرمز و انگور شیرین سفید، سرکه سفید را تولید می کند. حتما به درب ظرف سرکه نیز دقت کنید، تا هنگام آماده سازی به گونه ای قرار بگیرد که هوا به سرکه برسد. سرکه انگور بدست آمده از انگور شیرین، دارای فواید بسیاری می باشد.مهم ترین آنها عبارتند از:
کنترل اشتها! در طب سنتی و اسلامی توصیه شده است برای کنترل اشتهای خود از سرکه انگور خانگی استفاده کنید. چون تاثیر زیاد بر روی اشتها داشته و گرسنگی عصبی و کاذب را از بین می برد. همچنین سرکه خانگی مرغوب و باکیفیت با تأثیر مستقیمی که بر متابولیسم بدن دارد می تواند، بیماری دیابت نوع ۲ را کنترل کرده و از پیشرفت آن پیشگیری کند. برای درمان بیماری های قلبی و همچنین به خاطر تاثیر ضد سرطانی سرکه انگور خانگی بهتر است، این محصول را در سبد غذایی خودمان بگنجانیم.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.