طرز تهیه سرکه انگور خانگی طبیعی و اسلامی به روش صنعتی

سرکه انگور یکی از پر کاربردترین و پر استفاده ترین سرکه های موجود بوده که طرز تهیه سرکه انگور خانگی، طبیعی و اسلامی به روش صنعتی سرشار از نکات ریز و درشت مختلف می باشد که در صورت رعایت تمامی آن ها یک سرکه انگور کاملا طبیعی، بهداشتی، با کیفیت و سرشار از خاصیت خواهید داشت.

بنابراین در این مقاله تصمیم گرفتیم به صورت کامل به معرفی این سرکه خوشمزه و نحوه تهیه ان بن دو روش خانگی و صنعتی بپردازیم، پس همراه ما بمانید.

طرز تهیه سرکه انگور خانگی طبیعی و اسلامی به روش صنعتی

طرز تهیه سرکه انگور خانگی طبیعی

طرز تهیه سرکه انگور خانگی طبیعی سرکه انگور یکی از محصولاتی بوده که از انگور به دست می آید که اگر در هنگام تهیه ان از انگور سبز یا زرد استفاده شود سرکه سفید و اگر از انگور قرمز استفاده شود نیز سرکه قرمز حاصل می شود.

بسیار جالب است بدانید که هر چه انگور مورد استفاده در تولید سرکه از شیرینی و کیفیت بالاتری برخوردار باشد، سرکه نهایی از طول عمر و طعم شیرین تری دارا می باشد که به همین خاطر بهترین زمان برای تبدیل انگور به سرکه، اوایل پاییز می باشد زیرا در این فصل انگورها کاملا رسیده و شیرین می باشند.

همانطور که در ابتدا نیز اشاره کردیم، طرز تهیه سرکه انگور خانگی و طبیعی بسیار راحت می باشد در صورتی که شما یکسری نکات ریز و درشت ذکر شده در این قسمت را کاملا رعایت کنید.

برای تهیه سرکه انگور شما نیاز به چهار کیلو گرم انگور قرمز، سفید یا زرد و ۸۰۰گرم آب دارید.

ابتدا انگور ها را به خوبی بشوئید و داخل صافی بریزید تا آب اضافی آن ها کاملا خشک شود و سپس ان ها را دانه دانه کنید و دقت داشته باشید کن هیچگونه دم و یا مواد اضافی وارد دانه های انگور شما نشده باشد.

مجدد برای تمیزی بیشتر یکبار دیگه تمامی دانه های انگور خود را بشویید و در یک صافی بریزید و اجازه دهید تا اب اضافی ان ها خارج شود و بعد ان ها را به کمک مخلوط کن، غذا ساز و در صورت نبود این دو وسیله توسط دست به خوبی چنگ زده وله کنید.

نکته:البته مزیت روش چنگ زدن و له کردن دانه های انگور این بوده که زمان تخمیر کاهش می یابد.

پس از له شدن و یکدست شدن دانه‌های انگور بایستی ان ها را داخل دبه ها و یا بشکه هایی کاملا تمیز و خشک و ترجیحا رنگ تیره بریزید چرا که وجود هر گونه رطوبت درون ظرف باعث کپک زدن سرکه نهایی شما خواهد شد.

توجه داشته باشید که نباید هیچ گونه نوری به ظرف سرکه شما برخورد کند و به عبارتی دیگر شما احتیاج به یک محیط کاملا تاریک برای به عمل امدن سرکه های انگور خانگی خود دارید که بر همین اساس در صورت نداشتن ظرف با رنگ تیره بهتر است دور ظرف شفاف خود را به کمک چند عدد پلاستیک سیاه کاملا بپوشانید.

حالا داخل دبه خود میزان اب ذکر شده یعنی ۸۰۰گرم را بریزید که بایستی بدانید میزان آب مورد نیاز هر دبه بسته به شیرینی انگور دارد که هرچه انگور نهایی شما شیرین تر باشد بایستی اب بیشتری اضافه کنید که در این دستور شما می توانید میزان اب را تا یک کیلو و دویست گرم نیز افزایش دهید.

اگر بار اولی است که اقدام به درست کردن سرکه انگور می کنید بایستی بگوییم که به محض افزودن اب به انگور های له شده یکسری واکنش های مختلف روی می دهد و سبب ایجاد کف بر روی سطح آب می شود، بنابراین بهتر است تمامی دبه خود را با محتوا اب و انگور پر نکنید و یک سوم ظرف را خالی بگذارید تا در صورت بالا امدن مواد از ظرف شما سرازیر نشوند.

همچنین توجه داشته باشید که نباید درب دبه را کاملا کیپ کرده و ببندید چرا که فرآیند تخمیر نیاز به عبور هوا به داخل ظرف داشته و کیپ کردن ظرف و یا قرار دادن پلاستیک در درب ظرف باعث عدم ورود جریان هوا و جلوگیری از فرایند تخمیر و در نتیجه ترش نشدن سرکه خواهد شد.

پس از گذشت شش روز الی یک هفته ترکیب اب و انگور شما شروع به تغییر شکل، رنگ و کپک زدن می کند و به مرور پشه های سرکه در اطراف ظرف شما پدیدار می شوند که وجود این پشه ها نشانه درست بودن فرآیند تخمیر و تولید سرکه به شیوه کاملا صحیح می باشد.

در این هنگام بهتر است دما محیط شما نهایت ۲۵ درجه سانتی گراد باشد تا پشه های سرکه به راحتی بتوانند زاد و ولد کنند زیرا دما کمتر از ۱۶ درجه باعث مرگ و یا بیشتر ان نیز سبب نابودی و یا کاهش قدرت زاد و ولد این حشرات میشود.

پس از گذشت یک هفته الی ده روز انگور های در حال تخمیر شما شروع به جوشیدن می کنند و به سمت بالای ظرف می آیند که در این مرحله بایستی انگور های بالا امده را به وسیله یک همزن طی دو یا سه بار جا به جا کنید.

در صورت معتدل بودن هوا، پس از گذشت یک ماه انگور های شما کاملا له و شل می شوند و کم کم داخل ظرف ته نشین می شوند و در این مرحله بر روی ظرف شما مایعی شبیه به کف و کپک به وجود می آید که البته بسته به اب و هوا احتمال دیر یا زود شدن این امر وجود دارد.

نکته:اگر کف های حاصل شده بر روی ظرف شما سفید رنگ باشند یعنی اینکه مواد انگور شما کم می باشد و اگر به رنگ کرمی و قهوه ای باشد یعنی اندازه ان کاملا مناسب تولید سرکه می باشد که در این مرحله با توجه به محتوا ذکر شده در دستور رنگ محتوا بالا سرکه شما به رنگ قهوه ای در می آید.

بعد از حدود دو ماه شما بایستی تفاله های انگور را از آب ان جدا کنید و مایع را داخل یک ظرف شیشه ای ریخته و درب ان را خیلی کیپ نکنید.

در این مرحله مجدد بایستی زمان دهید تا اب انگور شما ترش و تبدیل به سرکه شود و پس از حدود یک هفته بایستی در ته ظرف شیشه ای شما ماده ای شبیه به گل ته نشین شده حاصل گردد که مجدد بایستی ان را صاف کرده و آب را از ته نشین جدا کنید که بهتر است این کار را دو الی سه بار تکرار کنید.

به این ترتیب سرکه خانگی شما اماده مصرف بوده و بهتر است ان را در جای خشک و خنک نگهداری کنید.

طرز تهیه سرکه انگور اسلامی به روش صنعتی

طرز تهیه سرکه انگور اسلامی به روش صنعتی طرز تهیه سرکه انگور اسلامی به روش صنعتی نیز بسیار شبیه به نوع خانگی ان می باشد که تمامی مراحل ان توسط دستگاه های صنعتی انجام می شود به این صورت که انگورها پس از جداسازی دانه ها شسته و توسط دستگاه پرس کاملا له می شوند و به همین ترتیب تمامی مراحل ان انجام میشود که بایستی بگوییم در کارگاه ها نیز طبق همان روش بالا اقدام به تهیه سرکه می شود و تنها یکسری کارهای ان به صورت صنعتی انجام می شوند.

دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.

نظرتان را ثبت نمایید.

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.

تماس با ما