طرز تهیه شیره انگور برخلاف تصورات عمومی بسیار راحت است، شیره انگور یک محصول فرآوری شده بسیار خوشمزه و پر خاصیت است که طی جوشاندن آب به دست آمده از انگور، به روش خاص از انواع مختلف آن تهیه می شود و خاصیت های فراوانی که در این ماده غذایی پر ارزش وجود دارد، آن را به یک ماده با خاصیت دارویی و گران تبدیل کرده است و کمتر کسی را می یابید که طعم آن را دوست نداشته باشد.
طرز تهیه شیره انگور سنتی با طعمی بی نظیر
انگور یکی از بهترین و مغذی ترین میوه ها است فواید زیادی برای سلامتی دارد، فلاونوئید موجود در آب انگور سطح کلسترول HDL کلسترول خوب را در بدن افزایش می دهد و در نتیجه از انسداد رگ ها جلوگیری می کند و قلب را سالم تر نگه می دارد و برای بیماران قلبی بسیار مناسب است.
رسوراترول موجود در آن از تشکیل تومور در بدن جلوگیری می نماید و به همین ترتیب بدن را از بروز سرطان، به خصوص سرطان سینه حفظ می کند و همچنین سطح نیتریک اکسید در بدن افزایش می یابد و لخته شدن خون در رگ های خونی را کاهش می دهد و به پایین نگه داشتن فشار خون کمک می کند و کسانی که دچار بیماری های فشار خون هستند مصرف این ماده غذایی به شدت توصیه می شود.
شیره انگور خاصیت ضد پیری دارد و سبب سفتی سلول های پوستی می گردد و درخشندگی پوست را افزایش می دهد، آکنه و لک ها در مصرف متوالی از بین می رود و مصرف آن در کاهش وزن و برای افرادی که رژیم دارند فواید بالایی دارد و با بازسازی سلول های آسیب دیده از آسیب بیشتر آن جلوگیری می نماید.
انگور با خاصیت آنتی اکسیدانی خود باعث تقویت سیستم ایمنی می گردد و هنگام ابتلا به آنفولانزا، سرماخوردگی و کرونا روند بهبودی را افزایش می دهد و خواص ضد ویروسی و ضد باکتریایی قوی دارد و به درمان میگرن کمک می کند، ناراحتی های خونی را درمان می کند و برای پاکسازی خون و دفع سموم مضر بدن عالی است و نیز مشکل یبوست را درمان می کند و یک ملین عالی برای درمان آن است، باعث تحرک روده و تقویت دستگاه گوارشی می گردد.
تصلب شرایین را برطرف می نماید و یک ماده بسیار قوی برای درمان کم خونی است و گلبول های خون را افزایش می دهد و یک خونساز عالی نامیده می شود که کمخونی را در مدت کوتاهی درمان می نماید، اثرات آن درباره کم خونی امروزه مطالعات ثابت شده زیادی وجود دارد و موضوع بیشتر مقالات علمی است.
انگور حاوی آنتی اکسیدان هایی مانند پلی فنول ها، رسوراترول، ویتامین C و سایر مواد مغذی ضروری است که در صورت مصرف منظم می تواند برای بدن و سلامتی بسیار مفید باشد و به دلیل ترکیبات خاصی که دارد به عنوان “ابر غذاها” شناخته می گردد و حمل آسان، بافت، عطر و طعم انگور، آن را به میوه ای معروف در سراسر جهان تبدیل کرده مزایای بالقوه سلامتی مصرف آن بسیار است و به همین دلایل انگور را ملکه میوه ها می نامند.
شیره انگور در طب سنتی به نام دوشاب نیز خوانده می شود و از آن به عنوان دارو برای درمان انواع مختلف بیماری ها مورد استفاده قرار می گیرد و با داشتن طبع گرم سبب رفع بلغم و سردی در بدن می شود و همچنین با داشتن طعم شیرین جایگزین مناسبی برای شیرین کننده های مضر است، شیره انگور برای درمان کم خونی، عفونت ها، کاهش وزن، از بین رفتن التهابات پوستی و موارد مختلف مورد استفاده قرار می گیرد.
در آشپزی سنتی برای ساخت شیره از خاک سفید برای شفاف سازی استفاده می شود و همچنین گاهی با اضافه کردن پوسته تخم مرغ نیز باعث شفاف شدن می شوند، ولی ما می خواهیم روشی را به شما معرفی نماییم که بدون اضافه کردن ماده جداگانه یک شیره کاملا شفاف با طعمی بی نظیر داشته باشید و از خوردن دسترنج خودتان لذت ببرید.
طرز تهیه شیره انگور بدون خاک
شیره انگور به روش سنتی با اضافه کردن خاک رس یا سفید به هنگام جوشیدن در مراحل پخت تهیه می شود اما شما زمانی هم که خاک در دسترس ندارید می توانید شیره انگور خوبی را تهیه فرمایید و روش های مختلفی برای اینکار موجود است.
در روش سنتی با گرفتن آب انگور ها، خاک سفید را اضافه می کنند و بعد از شفاف شدن با جوشاندن به شیره تبدیل می کنند، شما برای پخت شیره با روش سنتی می توانید خاک سفید را از عطاری ها تهیه فرمایید.
برای تهیه یک شیره انگور مرغوب و خوش طعم بدون هیچ افزودنی:
۱. به مقدار لازم انگور را از هر نوعی که دوست دارید تهیه فرمایید.
۲. خوب شستشو دهید تا خاک و ریزه های گل انگور خارج شود و همچنین می توانید آن را مدتی خیس کنید و سپس داخل آبکش بریزید.
۳. سپس با آبمیوه گیری خانگی آب انگور ها را بگیرید و داخل قابلمه به مدت ۱۰ تا ۱۲ ساعت استراحت دهید تا مواد اضافی ته نشین شود و آب شفافی به دست بیاید و اگر به آبمیوه گیری دسترسی ندارید می توانید با گوشت کوب و یا دست له کنید.
۴. آب انگور را از داخل صافی رد کنید تا تمام پوسته های انگور خارج شود، هر چقدر از صافی بیشتر رد کنید آب صاف تری را دارید.
۵. یک قابلمه بزرگ تهیه کنید که اندازه آن کمی از مقدار آب بیشتر باشد و اجازه دهید با حرارت بالا به جوش بیاید.
۶. حرارت را کم کنید و کف های بوجود آمده را مدام خارج نمایید تا شیره بدست آمده شفاف تر شود.
۷. اجازه دهید تا کاملا آب اضافی تبخیر گردد و غلیظ شود.
۸. شیره را مدام هم بزنید تا به ته ظرف نچسبد.
۹. بعد از تغلیظ شدن، مقداری از شیره را داخل بشقاب بریزید و میزان سفتی یا شلی را کمی بعد از خنک شدن اندازه گیری کنید و اگر کمی شل بود اجازه دهید جوش بخورد تا به سفتی عسل برسد.
۱۰. شیره شما آماده است بدون اینکه از خاک استفاده کرده باشید، شیره در سبد غذایی مصارف فراوانی دارد، می توانید هنگام صبحانه به ارده خود اضافه کنید و یا آن را با آب مخلوط کنید و با مقداری یخ خنک نمایید و نوش جان کنید و همچنین می توانید در تهیه انواع مختلف حلوا ها، شیرینی ها و کیک ها استفاده کنید و همچنین مکمل غذایی خوبی برای تمام سنین به خصوص کودکان است و روند رشد جسمی و فکری را در آن ها تقویت می کند.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.